Magyar gazdaság

Czomba: A képzett szakembereknek is van jövőjük Magyarországon

Egyértelművé kell tenni, hogy az egyetemet és főiskolát végzettek mellett a saját szakmájukban kiváló, jól képzett szakembereknek is van jövőjük Magyarországon - jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a szabolcsi munkaügyi központ által szervezett, kétnapos pályaválasztási kiállítás csütörtöki megnyitóján, Nyíregyházán.

Különösen igaz ez azokban a megyékben, ahol jelentős foglalkoztatási problémák vannak, ezért nagyon fontos, hogy minél korábban találkozzon a munkáltató és a leendő munkavállaló egymással - fogalmazott a politikus a Dönts jól, jövőd a tét! elnevezésű rendezvényen megjelent több száz általános és középiskolás tanuló előtt.

Czomba Sándor a fórumon beszélt a munkahelyvédelmi akcióterv 25 év alatti pályakezdő fiatalokra vonatkozó intézkedéseiről, valamint a felnőttképzés várható változásairól is, és megjegyezte, hogy a felnőttképzési rendszert megújító törvény a tervek szerint novemberben kerül az Országgyűlés elé.

Az új szabályozásban kiemelt szerepet kapnak majd a megyei fejlesztési és képzési bizottságok, amelyek lényegében meghatározzák a hiányszakmákat és az intézmények működésének kereteit, így olyan szakmákban biztosíthatnak munkalehetőséget, amelyekre piaci igény van - tette hozzá Czomba Sándor.

Czomba szakember munkalehetőség munkahely
Kapcsolódó cikkek