Magyar gazdaság

Jövőre indul az elektronikus jegyrendszer kiépítése

Jövőre indul a budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósítása: az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy 54,2 millió euró értékben finanszírozná a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetését.

Mintegy egy éves tárgyalássorozat eredményeképpen az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy 54,2 millió euró értékben finanszírozná a BKK elektronikus jegyrendszer bevezetésére irányuló projektjét - közölte a Fővárosi Önkormányzat.

A hitelszerződés aláírásáig még az EBRD által lebonyolítandó átvilágításra és további egyeztetésekre lesz szükség, valamint a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyására. A városvezetés tervei szerint a szerződést végül a nyár elején írhatják alá. A jegy- és bérletbevételekért, illetve az értékesítésért felelős BKK, mint a projekt végrehajtója lesz a felvevője.

Az EBRD bejelentésével párhuzamosan a BKK elindította a beszerzés előkészítését. A szerződéskötésre a nyertessel az év második felében kerülhet sor, a rendszer bevezetése jövőre indulhat. Az előkészítés irányításával a főpolgármester Vitézy Dávid vezérigazgatót bízta meg.

jegyrendszer Budapest BKK
Kapcsolódó cikkek