Magyar gazdaság

Szijjártó: a legfontosabb a növekedési fordulat végrehajtása

A magyar gazdaságpolitika legfontosabb célkitűzése az idén, hogy bekövetkezzen a növekedési fordulat, és ehhez szükség van a keleti nyitás stratégiájának sikeresen végrehajtására - hangsúlyozta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) sajtótájékoztatóján.

Magyarország azon öt európai uniós tagország között van, amely képes államadósságának csökkentésére, és azon kevesek közé tartozik, ahol tavaly alacsony, 2 százalék alatti volt a hiány - mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: ez jó előjel a túlzottdeficit-eljárás tekintetében, ahol remélhetőleg a számok, a tények alapján születik majd döntés Magyarország esetében.

Dobos Erzsébet, a HITA elnöke kiemelte: tavaly a befektetésösztönzés keretében általuk kezelt 89 portfólió összértéke 1256 millió euró működőtőkét eredményezhet a nemzetgazdaságnak pozitív döntés esetén, amely révén 15 ezer új munkahely jönne létre. Tavaly 21 publikus pozitív befektetési döntés született, ezek 421 millió euró befektetést és 2810 új munkahelyet hoznak az országnak.

növekedési fordulat Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek