Magyar gazdaság

Egyeztetett a Bankszövetséggel az NGM az adósok mentéséről

A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői Orbán Gábor és pénzügyekért felelős államtitkár vezetésével ma délután a Magyar Bankszövetséggel egyeztettek a devizahitelek kivezetéséről.

A tárca többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon - közölte az NGM.

Az NGM vezetői folyamatosan értekeznek a devizahitelesek problémájának megoldásáról az érintett szereplőkkel, hiszen sokféle megoldás lehetséges. "A tárca elkészítette a szükséges háttérszámításokat és elemzéseket" - áll a közleményben. A kormány célja változatlan: kivezetni a devizahiteleket a magyar pénzpiacról, figyelembe véve a hitelesek, az állam és a bankok érdekeit is.

A Kúria június 16-án hozhat jogegységi döntést több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben. A kormány eddigi intézkedéseivel már több, mint 450 ezer devizahitelesen segített.

A kormány többféle javaslattal készül a Kúria jogegységi döntésére a devizahiteles probléma megoldása érdekében azért, hogy a határozat megszületése után a lehető legrövidebb időn belül lépni tudjon - mondta Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter szombaton a Hír TV P8 című műsorában.

Varga Mihály kiemelte, hogy sokféle megoldás lehetséges, amelyekről egyeztetni fognak az érintett szereplőkkel. Elmondta, a bankoknak is érdeke, hogy "ettől a problémahalmaztól megszabaduljanak".
 

adósok deviza mentés hitel
Kapcsolódó cikkek