Magyar gazdaság

Keletre lesz érdemes figyelni

A gazdasági erőviszonyok nyugatról keletre tolódása, a délkelet-ázsiai régió kereskedelmi felemelkedése egyre látványosabb folyamatok, melyek minden globális vállalat számára előnyöket tartogatnak - állapította meg a PwC friss elemzése.

A PwC októberi elemzése szerint ugyan a globális átmenetileg visszaesik, ennek ellenére mégis hosszú távú sikerrel kecsegtet a nemzetközi áruforgalom erősödése. Az elemzés szerint ez lehet a gazdaság hajtóereje a következő években.

A globális kereskedelemben értékesített áruk mennyisége 2030-ra csaknem kétszeresére nőhet. Ez közel 18 ezer milliárd dollárt jelent.

A fejlődő országok közötti évi 6 százalékos növekedést érhet el 2030-ig - vélik a PwC elemzői. Úgy látják, hogy a világkereskedelem vezető országainak sorrendje átalakulhat, méghozzá az ázsiai országok előre kerülésével. Kína várhatóan növeli szerepét a legfőbb kereskedelmi útvonalak alakításában - írják. Kína szerintük Indiával, a nyersanyagban gazdag országokkal, sőt a többi délkelet-ázsiai országgal is erősítheti kapcsolatait a következő években.

 

régió kereskedelmi felemelkedése egyre látványosabb folyamatok, melyek

minden globális vállalat számára előnyöket tartogatnak - állapította meg a PwC friss elemzése.VG Online-->

globális gazdaság PwC
Kapcsolódó cikkek