Magyar gazdaság

Ezek a családok kaphatnak csődvédelmet

Azok a családok léphetnének be a csődvédelembe, amelyeknek tartozása több mint 200 ezer, de kevesebb mint 40 millió forint – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a tartozások száma nem haladhatná meg a tízet, a csődvédelmi időszakot pedig öt évben állapítanák meg.

Már a holnapi ülésen tárgyalhatja a kormány a családi csődvédelem intézményét, miután a két kormánypárt között elvi egyetértés van a nehéz helyzetbe került, jövedelemmel rendelkező családok megsegítésére irányuló intézkedésről – mondta a Magyar Nemzetnek Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: a szándék ugyanaz, a technikai részletek kidolgozása van még hátra.

Tuzson Bence, a Fidesz szóvivője elmondta, támogatják a családi csődvédelmet, de csak abban az esetben, ha az a szegényeken segít, azokon, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe, önként hajlandók minden életmódbeli változtatásnak eleget tenni és nyitottak az átütemezésére.

A kisebbik kormánypárt által benyújtott, a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslat azoknak lenne segítség, akiknek a tartozásuk meghaladja a vagyonukat és a várható jövedelmüket.

családi csődvédelem
Kapcsolódó cikkek