Magyar gazdaság

Saját költségén cseréli le mérőóráit a Főgáz

Nem mindig voltak indokoltak a korábbi hálózatfejlesztések a Főgáz Zrt.-nél, ami a fogyasztók jelentős részének többleköltséget okozott, az érintettek mérőóráit ezért a társaság most saját költségén lecseréli - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár emlékeztetett: a Főgáz tulajdonjoga 2014-ben több lépcsőben a magyar államhoz került. A tulajdonosváltást követően megkezdték a cég átvilágítását azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a további rezsicsökkentés érdekében forrásokat tárjanak fel.

A Főgáz a vizsgálat szerint a jogszabályoknak megfelelően látta el feladatát. A társaság ugyanakkor a fogyasztók jelentős részénél a szükségesnél nagyobb ellátásra méretezett mérőórákat szerelt fel. Ez magasabb költséggel járt, és a fogyasztóknak kellett megfizetniük. A megvizsgált 1880 társasházból 513-at és a megvizsgált 6139 nem lakossági fogyasztóból 2009-et tartottak magasabb elszámolási kategóriákban - ismertette az államtitkár.

A Főgáz ezért az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. felügyelete alatt megkezdi ezeknek a mérőóráknak a cseréjét és a szolgáltatások díját a tényleges fogyasztáshoz igazítja. Az óracserét is a cég finanszírozza.

mérőóra Főgáz
Kapcsolódó cikkek