Magyar gazdaság

Május végén érkezik az IMF-küldöttség Ukrajnába

Május végén érkeznek Ukrajnába a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői, hogy első alakalommal áttekintsék a március közepén kötött hitelmegállapodás végrehajtásának menetét - jelentette be Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök.

A megbeszélések sikerétől függ, hogy Ukrajna megkapja-e a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által márciusban elfogadott segélycsomag második, ezúttal 2,46 milliárd dolláros részletét június közepén.

Március közepén a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 4,873 milliárd dollárt folyósított Ukrajnának, ami a négy évre szóló 17,5 milliárd dolláros segélycsomag első részlete volt.

Részben a csaknem 5 milliárd dolláros átutalás hatására Ukrajna devizatartaléka március végén 9,97 milliárd dollárra emelkedett az egy hónappal korábbi 5,63 milliárd dollárról.

Az idei év elején 7 milliárd dollár körüli, a múlt év elején csaknem 20 milliárd dollár volt a jegybanki devizatartalék.

Az ország devizatartaléka 2003 és 2014 között átlagosan 22,572 milliárd dollárt tett ki. A legnagyobb devizatartalék, 38,351 milliárd dollár volt 2011 áprilisában, a legkisebb pedig 2003 januárjában, 4,629 milliárd dollár.

devizatartalék IMF tárgyalás Ukrajna küldöttség Valutaalap
Kapcsolódó cikkek