Elfogadta a parlament a reklámadó módosítását. A törvényjavaslatról a szavazás előtt lezavarták a vitát is kivételes eljárásban. Tállai András államtitkár arról beszélt a vita elején: olyan megoldásban gondolkozott a kormány, amely megfelelne az EU-nak is.

Vantara Gyula, a Fidesz vezérszónoka is azt mondta: egy EU-s jogvita következményeit mérlegelve indokolt a módosítás. Ezért döntött úgy a kormány, hogy a legkisebbek piaci szereplőknek 0, másoknak pedig egységesen 5,3 százalékos legyen a kulcs. Így szerintük elérhető ugyanaz a bevétel, mint amivel eredetileg számoltak.

Az MSZP vezérszónoka, Burány Sándor szerint büntetőadóról van szó, ennek a szektornak sem kéne semmilyen különadót fizetnie. Ráadásul szerinte a független sajtó jár a legrosszabbul, mert a kormánypártiakat kompenzálják más módokon.

Schiffer András (LMP) szerint sem reklámadóról van szó, hanem médiaadóról, illetve fideszes bandaháborúról. Önmagában a reklámadóról gondolkodni fontos, ez a törvény azonban kizárólag a zsákmányzserzésről szól és a média szabadságát korlátozza – állította.