Magyar gazdaság

Ötven országból érkeznek a budapesti Minőségügyi Világfórumra

Ötven országból a világ mintegy 300 vezető minőségügyi szakértője vesz részt a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) budapesti világfórumán október 26-27-én, Budapesten, a rendezvényre több mint 120 hazai szakember is bejelentkezett - közölte Molnár Pál, a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia elnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a fórumon - Minőség a világ jövője számára szlogennel - megvitatják egyebek között a minőség és innováció, valamint a fenntartható fejlődés témakörét.

A konferencia keretében 8 panelvitát tartanak, 85 előadás hangzik el, és az eseményhez kiállítás is kapcsolódik.

Molnár Pál elmondta, a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia magyar elnökségének sikere, hogy a budapesti minőségügyi világfórum előkészületei során Shoichiro Toyoda, a Toyota tiszteletbeli elnöke elfogadta a felkérést, és az akadémia első kancellárja lett, ami a világszervezet és a budapesti rendezvény presztízsét is növeli.

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémiát, amely az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete és az UNESCO partnere, 1966-ban hozták létre az amerikai, az európai, valamint a Japán által képviselt ázsiai minőségügyi szervezetek.

Fő törekvése a minőségközpontú gondolkodásmód széleskörű elterjesztése a versenyképesség és életminőség folyamatos javítása érdekében. Tudatosítani kívánja a társadalom és a gazdaság szereplőiben, hogy a minőség meghatározó tényező a gazdasági sikerességhez és a versenyképesség növeléséhez vezető úton. A szervezetnek maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet a világon, akik közül több mint 50 részt is vesz a budapesti rendezvényen.

A nemzetközi szervezet elnöki tisztségére Molnár Pált nemrégiben választották meg, megbízatása a 2015-2017-es időszakra szól.

világfórum minőség
Kapcsolódó cikkek