Magyar gazdaság

Tagadja a KDNP, hogy szingliadón gondolkozna

Egy belső használatra szánt KDNP-s munkaanyagról írt a HVG - agresszív eszközökkel próbálnák növelni a népességet, ha valóban megvalósítanák az ötleteket. A párt állítja: nincs a terveik közt ilyen ötlet.

A gyerektelenségi adóval és a népesedési megbízottak kinevezésével is foglalkozik egy KDNP-s munkaanyag a HVG szerint. A lap úgy tudja: a cselekvési terv szerint a 30 évnél idősebb gyerektelen nőknek anyagilag támogatniuk kéne egy sokgyerekes családot - alternatív ötletként azt vetik fel, hogy adót vonjanak le a nőtől, amit visszaigényelhet, ha mégis gyereke lenne.

A 10 fősnél nagyobb munkahelyeket népesedési megbízottat kellene foglalkoztatni. A megbízott dolga lenne, hogy megakadályozza a 35-42 éves kor közötti nők túlfolglalkoztatását.

A 35-45 éves korosztály gyermektelen tagjainál korlátozni lehetne az abortuszt. Ezzel együtt lehetővé tennék, hogy az így megszületett „kényszergyermeket” születése után örökbe adják.

"A KDNP tervei és programjai között nem szerepel és nem is szerepelt a szingliadó és a médiumok által Cselekvési tervként aposztrofált egyéb ötlet sem" - közölte lapunkkal a párt. Mint írták, "a KDNP a súlyos demográfiai helyzetet az elsőszámú nemzeti sorskérdésnek tartja. Mérséklésére két eszközt tartunk hatékonynak: a családbarát gondolkodás erősítését, illetve a gyermekvállalás lehetőségének megteremtését, vagyis a családok támogatásának növelését. Ilyen például a családi adókedvezmény vagy az otthonteremtési támogatás."

gyerektelenségi adó népesedés
Kapcsolódó cikkek