Magyar gazdaság

Kovács Árpád: Idén akár a 2,5 százalékot is meghaladhatja a hazai GDP növekedése

A hazai idén akár a kormány által kitűzött 2,5 százalékos ütemnél is erőseben növekedhet – mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a lapunk által szervezett Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó 2016 című konferencián.

Kiemelte: a gazdaság növekedési üteme alapján Magyarország Európa középmezőnyébe tartozik „Ezt a pozíciót kell tartani vagy valamennyire javítani. Nagy kérdés, mennyire vagyunk erre képesek. A tavalyi jó év volt, az idei kevésbé jó, de tartjuk a pozíciónkat” - mondta.

„A GDP növekedése a 2012-es mélypont után emelkedő pályára állt, az idei adat akár 2,5 százalékos növekedési ütemnél is jobb lehet” – emelte ki. Mint ismert, a kormány 2,5 százalékos növekedési ütemmel számol erre az évre.

Kovács Árpád kihangsúlyozta: az EU-források beáramlásának, illetve az energiaárak csökkenésének nagy szerepe volt abban, hogy az utóbbi években ilyen jól alakultak a magyar gazdaság növekedési számai. A kilátásokkal kapcsolatban elmondta: nem várható, hogy energiaárak csökkenése a jövőben is fennmarad. Az EU-támogatásokról szólva azt hangsúlyozta, hogy „ez az ajtó 2-3 évig van nyitva, utána bezárul”.

GDP gazdaság kovács árpád
Kapcsolódó cikkek