Magyar gazdaság

Válságértekezletet hívott össze Orbán Viktor

"Tény, hogy a vártnál jóval kedvezőtlenebbek lettek a számok, erre még a jegybank, de a piaci elemzők, és a nemzetközi intézmények sem számítottak" - mondta a Figyelőnek a gyenge gazdasági teljesítményről Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára.

A Figyelő szerint jön a gazdaságélénkítő csomag, mivel a kormányt is meglepte a gyenge gazdasági teljesítmény. Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a lapnak elárulta, hogy elkezdődött a kormányfő által megrendelt gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos munka.

A Figyelő szerint "amolyan válságértekezletet hívott össze Orbán Viktor" - mivel a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat meglepte a kormányt is.

A kormányfő a nemzetgazdasági minisztertől vár javaslatot arra vonatkozóan, hogy mitől indulhatna be a gazdaság. Hornung Ágnes annyit árult el, hogy a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is.

Lázár János korábbi szavaiból is kivehető, hogy a kormány hol készül új lépésekre a növekedés támogatása érdekében. Egyrészt az állami beruházások előkészítését fel kell pörgetni, ezt gyorsítási csomagnak nevezte. Másrészt a befektetési piacot is felpörgetnék, itt új tőzsdei elképzelések támogatásáról lehet szó.
 
Hornung Ágnes a lapnak nyilatkozva ez utóbbival kapcsolatban kijelentette: számos elképzelés van a tőzsdével kapcsolatban az NGM-ben is. "A következő lépés a kkv-k tőzsdére segítése lenne. Az egyéb javaslatok mellett erről is folynak egyeztetések".

GDP élénkítés NGM gazdaság
Kapcsolódó cikkek