Magyar gazdaság

Vajna és Mészáros jön fel, Simicska leszállóágban - ők a leggazdagabb magyarok!

Csányi Sándor maradt a leggazdagabb magyar, de nagy változások vannak a szupergazdagok listáján, amelyet a Forbes állított össze. Simicska Lajos egyre lejjebb kerül, Spéder Zoltán nem is került fel a leggazdagabbak közé, megjelent viszont Mészáros Lőrinc, és Andy Vajna is egyre jobban áll.

Csányi Sándor vagyona hiába csökkent, még így is ő maradt a leggazdagabb magyar - derül ki a Forbes most kiadott listájáról. Az OTP-vezér vagyonát 283,1 milliárd forintra becslik, pedig az OT Industriesnak gyenge éve volt, és a Bonafarm forgalma is elmaradt a tavalyitól.

A listán a második Bige László lett, 182,1 milliárd forintra becsült vagyonnal. A lap szerint az ő célja az, hogy Nitrogénművek Zrt.-t Európa legkorszerűbb vegyipari üzemévé tegye.

A harmadik Demján Sándor, akinek 176,1 milliárdosra becslik a vagyonát. A Forbes úgy számol: Demján vagyona a régiós ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően nőhet.

A listán a negyedik Gattyán György pornómilliárdos lett, az ötödik pedig Széles Gábor.

A nagy vesztesek közé tartozik Simicska Lajos, akinek a vagyona az elmúlt pár év alatt a felére csökkent, de az 55,8 milliárd forint még így is elég volt a 16. helyre. Nála is többet bukott Spéder Zoltán, aki már be sem került a leggazdagabb 33-ba.

Vannak viszont új arcok a listán. Andy Vajna a 21. lett, a vagyonát 44,9 milliárd forintra becslik. Mészáros Lőrinc pedig a 28., miközben három éve még rajta sem volt a listán. A felcsúti polgármester vagyona 35,4 milliárd forint, a Mészáros és Mészáros Kft. története legnagyobb, 20 milliárdos árbevételét érte el.

Demján simicska Mészáros Csányi Bige gazdag
Kapcsolódó cikkek