Magyar gazdaság

Már esély sincs az Olimpiára?

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint a budapesti olimpiai pályázat esélyei szertefoszlottak.

A politikust keddi budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kijelentéséről kérdezték, amely szerint mielőbb vissza kell vonni a pályázatot. Kósa Lajos erre azt válaszolta: "ebben húzni az időt nem nagyon kell, belátható időn belül ezt a döntést szükséges meghoznia a Fővárosi Közgyűlésnek". Megismételte: jogi értelemben az ügy ura a főváros. Korábban Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke még úgy nyilatkozott, hogy reménykedik a 2024-es magyar rendezésben.

Pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazás érdekében. Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István , Budapest főpolgármestere megállapodtak abban, hogy a szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet. Ezt követően - még szerda este, de legkésőbb csütörtökön - Orbán Viktor és Tarlós István újból találkozik, és megvitatják a további szükséges teendőket.

Rendezzünk-e Olimpiát?

Két éve szerencsésebb lett volna népszavazást tartani az olimpiai pályázatról – véli az egyik oldal. A másik szerint a sikeres élsport nem helyettesítheti az egészséges társadalmat. Öt karika, öt kérdés: Dénes Ferenc sportközgazdászt és Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológust faggattuk nemzetegyesítésről, a rendezési költségekről és a fejlesztések átláthatóságáról!

budapesti olimpia Népszavazás momentum
Kapcsolódó cikkek