Magyar gazdaság

Éllovas lesz Magyarország?

A fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra - jelentette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet az uniós források felhasználásáról szóló parlamenti vitanappal összefüggésben tartott.

Az államtitkár közölte azt is, hogy a kormány a Széchenyi2020 oldalon délután teljes egészében nyilvánosságra hozza a KPMG jelentését a 2007 és 2013 közötti fejlesztéspolitikáról. Ebből az is kiderül, hogy a korábbi pályázati mechanizmus átalakítása indokolt volt, a tanácsadók és baloldali üzleti körök érdekeit figyelembe vevő rendszer helyett olyat kellett létrehozni, ami a magyar vállalkozások érdekeit szolgálja - emelte ki.

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke az új ciklusra vonatkozóan célként jelölte meg, hogy a feltételrendszernek megfelelő valamennyi vállalkozás megvalósíthassa fejlesztéseit, ezzel hozzájárulva a munkahelyteremtéshez és a fenntartható gazdasági növekedéshez.

 

csepreghy EU Európai Unió fejlesztés
Kapcsolódó cikkek