Magyar gazdaság

Kémkedni mentek Rotterdamba

A magyarok két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a rotterdami rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.

Liu Shaoang 1000 méteren, a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára és Jászapáti Petra alkotta női váltó 3000 méteren lett második, a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang összetételű férfistaféta pedig 5000 méteren zárt harmadikként. Ezzel Magyarország az éremtáblázat hatodik helyén végzett Dél-Korea, Hollandia, Nagy-Britannia, Kína és Kanada mögött. A vb-rendezést 250 önkéntes segítette, a versenyeket pedig 11 kamerával közvetítették.

Mivel szeptember végén Budapest lesz az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat első állomása, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) képviselői a sikeres szervezés és rendezés kulisszatitkait is próbálták ellesni a házigazdáktól. A bemutatón kiderült, hogy a holland szövetség kizárólag a jégért és az azon zajló eseményekért felelős, a világszínvonalú hang- és fénytechnikát a 16 ezer férőhelyes Ahoy Rotterdam üzemeltetője biztosítja.

A sportesemények mellett olyan kaliberű sztárok adtak már koncertet az 1971-ben átadott, legutóbb 2011-ben felújított létesítményben, mint a Led Zeppelin, a Depeche Mode, a Bon Jovi vagy Phil Collins. A hollandok képviselője beszámolt az eseményen dolgozók étkeztetéséről, a versenyzők szállításáról, továbbá a VIP-termek, doppingszobák vagy éppen a vegyes zóna kialakításáról. A MOKSZ egyébként 2020-ig 3 milliárd forintos állami támogatást kap, tavaly 675 millió forint volt a költségvetése.

sportgazdaság gyorskorcsolya
Kapcsolódó cikkek