Magyar gazdaság

Több repülőgépet vásároltak a cégek Amerikában

Az elemzői konszenzusnál jobban nőtt a tartós használati cikkek megrendelése februárban az Egyesült Államokban, ugyanakkor némiképp elmaradt az előző havi adattól.

Februárban az előző havinál alacsonyabb, de a vártnál nagyobb mértékben nőtt a tartós használati cikkek megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau pénteken közzétett kimutatása alapján. A polgári célú repülőgépek megrendelései 47,6 százalékkal nőttek februárban a januárihoz képest. A gépjárművek megrendelései viszont 0,8 százalékkal csökkentek. 

[caption id="" align="alignleft" width="768"]Fotó: AFP Fotó: AFP[/caption]Az év első hónapjában az előzetes adatok szerint 1,7 százalékkal nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest, szemben a 1,8 százalékról felülvizsgálat után 2,3 százalékra javított januári növekedéssel. Elemzők 1,2 százalékos növekedést vártak februárra.

A tőkejavak megrendelései a hadiipari megrendelések és a polgári utasszállító repülőgépek erősen volatilis megrendeléseinek leszámításával 0,1 százalékkal csökkent az előző havihoz képest februárban a januári 0,1 százalék növekedés után.

Az adatot gazdasági elemzők tapasztalati alapon a feldolgozóipar beruházási szándékaival szorosan korreláló mutatóként kezelik.    

tartós használati cikkek megrendelések makrogazdaság fogyasztási cikkek
Kapcsolódó cikkek