Magyar gazdaság

60 milliárd forintból lehet modern város Sopron

Mintegy 5 milliárd forintot már átadott Sopronnak a kormányzat abból a mintegy 60 millárdból, amelyet a város fejlesztéseihez biztosít a Modern városok programban.

Mintegy 5 milliárd forintot már átadott Sopronnak a kormányzat abból a mintegy 60 millárdból, amelyet a város fejlesztéseihez biztosít a Modern városok programban - emelte ki Csepreghy Nándor Sopronban, a történelmi belvárosi felújításának alapkő-letételén.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Mintegy 5 milliárd forintot kapott már fejlődésre Sopron a kormányzattól - fotó: AFP Mintegy 5 milliárd forintot kapott már fejlődésre Sopron a kormányzattól - fotó: AFP[/caption]

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a gazdaság szempontjából Budapest fejlesztése mellett fontos az 1990 előtt méltatlan módon elfeledett vidéki Magyarország fejlesztése is. Szükség van arra, hogy minden megyében egy-két olyan központi város erősödjön meg, amely a térségnek munkalehetőséget és növekedési potenciált teremt, és ahol a XXI. századnak megfelelő szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

Modern városok program Magyarország Csepreghy Nándor Sopron
Kapcsolódó cikkek