Magyar gazdaság

A legszegényebbek fizetik meg Trump adócsökkentését

Nyolcszázmilliárd dollárral vágná meg Donald Trump költségvetési tervezete az elkövetkező tíz évben a szociális kiadásokat.

Donald Trump megvágná a szociális kiadásokat, a Washington Post értesülései szerint a legszegényebb és a rokkant amerikaiaknak járó ingyenes egészségügyi ellátás és élelmiszersegély láthatja kárát a költségcsökkentésnek. Az újság értesülései szerint tíz év alatt nyolcszázmilliárd dollárral csökkentenék a „Medicaid” program kiadásait. Ez az ingyenes egészségügyi kezelést biztosítja a legszegényebbek és rokkantak számára (a háborús veteránok ellátásáról egy másik program gondoskodik).

Szintén a megszorítások áldozatául eshet a „Snap” elnevezésű kezdeményezés, amely élelmiszerjegyeket oszt ki a rászorulók között. Ennek jelentőségét mutatja, hogy csak a tavalyi évben 44 millió amerikai állampolgár vette igénybe ezt a juttatási formát. A terveket várhatóan kedden mutatják be a Kongresszus költségvetési bizottságában. A költségvetési tervezetet mind a Képviselőházban, mind a Szenátusban meg kell szavazni, ezért kérdéses, hogy az elnök terveiből bármi is megvalósulhat. A piaci elemzők szerint még az is kérdéses, hogy a botrányoktól övezett elnök az adócsökkentési terveit képes lesz elfogadtatni.

Donald Trump kötlségvetés megszorítások
Kapcsolódó cikkek