Magyar gazdaság

Nincs változás a büdzsé alapkarakterében

A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok a büdzsé alapkarakterét nem változtatták meg, az továbbra is a munkából élők költségvetése lesz – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok a büdzsé alapkarakterét nem változtatták meg, az továbbra is a munkából élők költségvetése lesz – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Hozzátette, hogy a korábban meghatározott három prioritás, a munka, a családok és a biztonság közül a családok még nagyobb hangsúlyt kapnak, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány javaslatait.

Forrás: AFP

A politikus emlékeztetett: a miniszterelnök múlt héten újabb intézkedéseket jelentett be a kedvező demográfiai folyamatok erősítése érdekében, mint például a lakáshitel törlesztési teher csökkentése további gyermekek vállalása esetén, vagy a diákhitel könnyítése a fiatal anyák számára. Ezen intézkedések költségvetési hatásait vezették át a törvényjavaslatba a csütörtöki szakbizottsági ülésen – mondta az államtitkár. A jövő évi büdzséről június 15-én szavaz az Országgyűlés.

Országgyűlés államtitkár módosító büdzsé költségvetés
Kapcsolódó cikkek