Magyar gazdaság

Széles árskála a vizes vb szurkolói zónáiban

A vizes világbajnokság három fontos helyszíne közelében szurkolói zónákat alakított ki a Bp2017 Nonprofit Kft.

A vizes világbajnokság három fontos helyszíne közelében, így a Dagály strand, illetve a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén, valamint a balatonfüredi Tagore sétányon szurkolói zónákat alakított ki a Bp2017 Nonprofit Kft. A belépés ingyenes, a drukkerek reggel kilenctől késő estig kivetítőkön követhetik a vb-t, emellett színes programok, kiállítások, koncertek várják az érdeklődőket. A 130 milliárd forintos költségvetésű sportesemény lebonyolításában sokan nagyítóval keresik a hibákat. Mindenesetre a fő helyszínt, a 43 milliárd forintból épült Duna Arénát övező zónába – a reptereket idéző fémdetektoros kapu és csomagellenőrzés dacára – zökkenőmentes a bejutás. A park rendezett, a mosdók tiszták, az étel-ital kínálat pedig bőséges.

Az ínyencek 3290 forintos lazacmenüvel is jóllakhatnak, ugyanitt 2890 forintba kerül a pisztrángmenü. Aki ennél gyorsabbra, könnyebbre vágyik, az egy standdal odébb már 600 forintért kap egy alap hot dogot, amelyre minden egyes extra feltét plusz 100 forint, mint a pirított hagyma vagy a csemegeuborka. Egy másik bódéban a lángos ára 400 és 1100 forint között mozog, továbbmenve egy adag burgonyacsipsz 900 forint, szósszal együtt 1100. Akár magyar, akár cseh sört kérünk csapolva, 750 forintért mérik korsóját, míg a pohár 450 forint.

Sok magyar szurkoló a tavalyi, franciaországi Európa-bajnokságon hálás lett volna, ha Bordeaux-ban vagy Marseille-ben hagyományos élelmiszerboltban is vásárolhat a szurkolói zónán belül, a vizes vb-n erre van lehetőség. A kitelepült Aldiban már 60 forintért lehet kapni 1,5 literes ásványvizet, egy kiló banán 300, a narancs 600, a fehér, illetve kék szőlő 800-1000 forintba kerül. De a péksütemények ára sem tér el más üzletekétől, 85 forint egy croissant, 100 egy kakaós csiga.

Grandiózus megnyitó

A visszavont 2024-es budapesti olimpiai pályázat ellenére ötkarikás színvonalú nyitóünnepséget várt mindenki a vizes vb szervezőitől, ha már 3,4 milliárd forintba került a show. Egy biztos, a produkció emlékezetes marad, hiszen Budapest szívében, négy darab 1600 tonnás uszályból kialakított, Dunán lebegő színpadon tartották a megnyitót, melyben 220 fiatal sportoló és önkéntes, valamint közel 700 művész működött közre.

 

Vizes vb 2017 FINA vizes vb
Kapcsolódó cikkek