Magyar gazdaság

Tizenötmilliárd forint fejlesztési pénz érkezik Heves megyébe

Összesen mintegy 15 milliárd forintos uniós támogatást ítélt meg a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatósága heves megyei önkormányzatoknak. A települések még idén megkapják a megítélt támogatásokat.

Heves megyei önkormányzatok több tucat pályázatára összesen mintegy 15 milliárd forintos uniós támogatást ítélt meg a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatósága – közölte Eger és térsége országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton.

Az önkormányzatok minden esetben a legégetőbb helyi problémák megoldására igényelhettek forrást a keretből és az egyszerűbbé vált pályázati rendszer, valamint a szereplők közötti együttműködés eredményeként még idén megkapják a megítélt támogatásokat

- fogalmazott Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint a források elnyerésével megvalósuló 91 projektnek köszönhetően tovább fejlődhetnek a megye települései, így évtizedes problémák megoldására nyílik lehetőségük az érintett önkormányzatoknak. Kiemelte: Eger térségében 17 településre csaknem 1,9 milliárd forint támogatás érkezik, melyből egyebek mellett elkészül a sarudi, demjéni és kerecsendi leromlott önkormányzati épületek felújítása, folytatják az Egerszalókot Kerecsenddel, valamint Maklárt Andornaktályával összekötő kerékpárút építését és elvégzik Füzesabony fejlesztésre szoruló városrészeinek rehabilitációját.

Ugyancsak pályázati forrásból újulhat meg a dormándi óvoda, továbbá a szarvaskői és az egerfarmosi művelődési ház is – tette hozzá.

Területfejlesztési Operatív Program önkormányzatok Nyitrai Zsolt heves megye
Kapcsolódó cikkek