Magyar gazdaság

Varga Mihály: 4 százalékkal bővülhetett tavaly a gazdaság

Bár még csak az első háromnegyedév adatai állnak rendelkezésre, tavaly 4 százalék fölött bővülhetett a magyar gazdaság – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten a „Díj a sikeres vállalkozásokért” díjátadó rendezvényen.

A miniszter kiemelte, hogy a tavalyi lendületes bővülésben – amely jóval meghaladta a 2016-os 2 százalék körüli gazdasági növekedést – jelentős szerepet játszottak a sikeresen működő hazai vállalkozások is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
Forrás: MTI

Szavai szerint 2018-ban egyre inkább felértékelődik a digitalizáció, a robottechnika, illetve az ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztések, ezt a magyar cégeknek is szem előtt kell tartaniuk a világméretű gazdasági versenyben. Ahhoz, hogy ebben a versenyben a vállalkozások talpon maradjanak és, hogy az ország versenyképessége javuljon, a vállalkozásoknak egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az innovációra, az új technológiai megoldásokra, a szaktudás fejlesztésére, a termelés hatékonyságának növelésére.

Az innovációs tevékenységben a magyar állam háttérintézményei is nagymértékben segítik a magyar vállalkozásokat, ilyen támogató intézmény a Széchenyi Tőkebefektetési Alap, illetve azok az alapok, amelyek a működésük során tőkével segítik a hazai, illetve a Kárpát-medencei vállalkozások fejlődését.

https://www.vg.hu/gazdasag/varga-vallalkozasok-versenykepessegenek-novelese-cel-744857/

GDP gazdasági bővülés Varga Mihály vállalkozások
Kapcsolódó cikkek