Magyar gazdaság

Hetvenmilliót is kaphat egy ígéretes startup

A befektetőcég jelenleg 13 startupot mentorál, az inkubátorprogramja pedig tavaly augusztusban indult.

Tíz startupot keres, amelyeket egyenként 60-70 millió forinttal támogat, a Baconsult Kft. A céget Balogh Péter, az NNG korábbi alapítója és felesége hozta létre. Céljuk, hogy segítsék a hazai startupokat, és hogy tíz év alatt tíz kis cég ezerfős vállalkozássá nőhesse ki magát. A befektetőcég jelenleg 13 startupot mentorál, az inkubátorprogramja pedig tavaly augusztusban indult. Egy pályázaton félmilliárd forintot nyert, amelyet saját tőkéjével kiegészítve szeretne befektetni tíz ígéretes startupba. Ötöt már megtalált.

Az egyik cég a MediCall orvos­kereső applikáció, amelynek segítségével a felhasználók orvosokkal léphetnek kapcsolatba, telefonos segítséget is kaphatnak, de konzultáción felül akár szakértői másodvéleményt is kérhetnek leleteik elküldése után. Októberben indult az alkalmazás, és több mint 300 orvos közül válogathat a csaknem hatezer felhasználó.

Ezer fős vállalkozássá nőhetnek a legjobbak
Forrás: VG

A kiválasztottak között szerepel a Green Fox Academy is, amely négy hónapos intenzív képzéssel junior szoftverfejlesztőket ad a piacnak. Kimondottan a pályaváltó felnőttekre fókuszálnak, eddig több mint 300 hallgató iratkozott be, és a végzett hallgatók 96 százaléka fejlesztőként dolgozik.

Szintén programozás, de gyerekeknek: a Codium is bekerült az öt kiválasztott cég közé. Játékosan szeretteti meg a programozást a 8–14 éves gyerekekkel az egyik legismertebb játék, a Minecraft környezetében. Így a játékkal töltött idő észrevétlen tanulással telik.

Nem csak tanuláshoz, gyerekneveléshez is van segítség. A Plukkidót alapító pszichológusok és szociálpedagógusok 2014 óta dolgoznak azon, hogy kizárólag pozitív kommunikációt alkalmazó eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra. Mágneses táblajátékaik mellett legújabb eszközeik digitális verzióban készülnek.

Az ötödik startup a Prefixbox, amely keresésoptimalizálással foglalkozik. A cég alapítója a Bingnél és a Microsoftnál szerzett tapasztalatai segítségével olyan webshopok keresési problémáját is megoldotta már, mint a Praktiker.

startup Baconsult befektetés
Kapcsolódó cikkek