Magyar gazdaság

Sikeres évet zárt a hazai felvásárlási piac

Az Ernst&Young felmérése szerint a magyarországi akvizíciós piac becsült mérete 150 százalékos éves növekedéssel tavaly meghaladta a 4 milliárd dollárt, ami a legmagasabb érték a vállalat M&A Barométereinek történetében.

A szerdán ismertetett vizsgálat szerint tavaly 133 tranzakció zajlott, ezzel szintén 7 éves rekord dőlt meg. Folytatódott az ingatlanpiaci fellendülés – Magyarország mostanra a térség ingatlanpiacának egyik legaktívabb szereplője -, de kiemelkedően teljesített a bankszektor és a telekommunikáció is a felvásárlási piacon – közölték. A tavalyi öt legnagyobb tranzakcióból kettőt magyar vállalat, az OTP Bank indított.

A tavalyi öt legnagyobb tranzakcióból kettőt az OTP Bank indított
Forrás: MW

Dezse Margaret, az EY tranzakciós üzletágának vezető partnere a felmérést ismertető sajtótájékoztatón kiemelte, hogy idén is sikeres évet zárhat az akvizíciós piac Magyarországon és külföldön is. Hozzátette, hogy a nyilvános tranzakciók aránya Magyarországon a régiós átlaghoz hasonló mértékű.

Az EY a világ egyik vezető könyvvizsgáló, tranzakciós és üzleti tanácsadó vállalata. Az évente közzétett M&A Barométer 2010 óta összesíti a lezárult, nyilvános magyarországi tranzakciókat.

https://www.vg.hu/vallalatok/telenor-eladasaval-megdolhet-hazai-cegfelvasarlasi-rekord-811839/

Ernst&Young felvásárlási piac akvizíció
Kapcsolódó cikkek