Magyar gazdaság

Magyar fejlesztés a véleménybuborékok ellen

Filter.hu néven folytatja a magyar fejlesztésű – eddig Toptalq elnevezéssel működő – innovatív hírszűrő platform, amely a Hiventures 100 millió forintos tőkeemelésével ígéretes fejlődés elé néz.

A Filter.hu célja, hogy nemzetközi szinten is megváltoztassa a hírfogyasztási szokásokat. A portál lényege, hogy az interneten található információkat könnyen érthető és jól kezelhető témákba rendezi.

Az oldal az információk személyre szabottabb szűrését és egy terület alaposabb megismerését is lehetővé teszi a felhasználók számára. A témakörökhöz kapcsolódó anyagokat a felületen két, esetenként pro és kontra szempont szerint csoportosítják. A módszer segítségével az ellentétes vélemények is egy helyen érhetők el, ami a platform egyik legfontosabb célja volt.

A tőkeinjekcióval az alapítók törekvése, hogy a sikeres magyarországi bemutatkozást követően, a hírgyűjtők piacán meghatározó szereplővé tegyék a Filtert, miközben a hazai hírportálok kiemelt partnerévé válnak egy olyan megoldással, amire nincsen még példa sem itthon, sem külföldön.

Algoritmikus, automatizált alapjainak köszönhetően a portál nyelvfüggetlen és gazdaságosan formálható, így más nyelvekre átállítva később a regionális és a nemzetközi piacon is sikert érhetünk el ezzel a magyar fejlesztéssel. Mindeközben igyekszünk megoldást biztosítani a hatékony széleskörű tájékozódásra, és elkerülni a sokat emlegetett »Facebook-buborék« negatív hatásait

– mondta el Grégász Zsolt, a cég társalapítója.

hírportál internet innováció hírszűrő
Kapcsolódó cikkek