Magyar gazdaság

A Huawei is beszáll a hajlítható kijelzőjű mobilok versenyébe

Újabb nagy gyártóról derült ki, hogy nem akar kimaradni a mobilpiacot meghódító új trendből, a Huawei 2019 elején mutathatja be saját hajlítható kijelzőjű okostelefonját.

Az elmúlt másfél héten sorra érkeztek a beszámolók arról, hogy milyen tervei vannak a Huaweinek a hajlítható okosmobilok kapcsán, igaz, arról egyelőre nagyon kevés információ áll rendelkezésre, hogy milyen tudású készülékkel lepné meg a piacot a társaság.

Az biztosnak tűnik, hogy 5G-képes eszközről lesz szó, erről már a cég vezetői is beszéltek, és úgy tűnik, 2019-ben már elvárható lesz egy csúcsmobiltól, hogy alkalmas legyen a legújabb mobiltechnológia kezelésére is. A beszámolók alapján az is valószínűsíthető, hogy a Google által kimondottan hajlítható kijelzőjű mobilokra fejlesztett operációs rendszert futtatnak majd a Huawei telefonjai is, persze a cég saját, EMUI felhasználói felületével kiegészítve.

Forrás: AFP

A méret kapcsán a legtöbb kiszivárgott információ arra utal, hogy összehajtott állapotban 5, míg kinyitva 8 hüvelykes lesz az eszköz kijelzője, vagyis simán felveheti a versenyt a táblagépekkel is. A Huawei új fejlesztését várhatóan a jövő év elején, a barcelonai Mobile World Congressen (MWC) mutatják majd be.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen néven kerül majd a boltokba az új mobiltelefon, a hírek szerint több elnevezés kapcsán is elindította a védjegyeljárást a Huawei. A névopciók között szerepel a Mate F, Mate Flex, Mate Flexi és Mate Fold is.

Egyébként az, hogy a Mate szériába tartozik majd az eszköz, arra utal, hogy a kínai gyártó prémiumkategóriás készülékeinek sorát fogja gyarapítani, igaz, azt még nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül majd, és hol lehet kapni.

Figyelembe véve, hogy az egyik nagy rivális, a Samsung hasonló okosmobilja 1800 dollár körüli árról indul majd, nem okozna meglepetést, ha a Huawei hajlítható telefonja is a cég legdrágább eszköze lenne.

Egyébként nem csak a teljesítményben és az árban versenyezhet a két társaság, mivel a dél-koreai vállalat új készüléke Samsung Flex vagy Galaxy Flex néven futna.

A Samsung november elején, San Franciscóban mutatta be saját hajlítható kijelzőjű eszközét. Arról a cég egyelőre nem közölt részleteket, hogy milyen telefonra kerül majd az új technológiájú kijelző, viszont a külső fejlesztőket már a bemutatóeseményen arra ösztönözték, hogy minél előbb lássanak neki a változtatható képernyőméret kínálta lehetőségeket kiaknázó alkamazások megalkotásának. Iparági információk szerint jövő márciusban jelenhet meg az első, hajlítható kijelzővel szerelt Samsung mobil a piacon.

A teljes cikk a világgazdaság hétfői számában olvasható

 

mobilpiac Mobile World Congress Huawei okoseszközök
Kapcsolódó cikkek