Magyar gazdaság

Külső forrás kell a nevettetőknek

Tavaly 1,46 milliárd forintos bevételt ért el a Dumaszínházat üzemeltető Dns-Dumaszínház Kulturális Egyesület.

Tavaly 1,46 milliárd forintos bevételt ért el a Dumaszínházat üzemeltető Dns-Dumaszínház Kulturális Egyesület – derül ki a szervezet 2018-as szakmai beszámolójából. Az összegben a kulturális TAO-támogatások is szerepelnek, a jegyeladások önmagukban 902 millió forintot termeltek. Az értékesítés 78 százaléka online történik, a kiadások 1,4 milliárd forintra rúgtak.

Aranyosi Péter humorista
Fotó: MTI / Zih Zsolt

A Sáfár Zoltán László elnök által jegyzett jelentésben az olvasható, hogy a TAO jogszabályi változása miatt korrekcióra volt szükség, de minden olyan lépést végrehajtottak, amely a színház fennmaradásához kellett. Ugyanakkor az is szerepel, hogy a teljes struktúraváltáshoz és az új működésre való átálláshoz két évig külső forrás bevonása vált indokolttá.

A Dumaszínház 326 ezer nézőt regisztrált, ezzel a hazai színházak között előkelő helyet foglal el. A beszámoló szerint évről évre 20-30 százalékos növekedési arányt produkálnak mind a látogatószámban, mind pedig az árbevételben. A társulatnak 21 állandó tagja van, további 21 művész pedig rendszeres vendégként szerepel.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Dumaszínház eredmény humor
Kapcsolódó cikkek