Magyar gazdaság

Gyakran a bér a legfőbb ok a felmondásnál

A munkahely választásánál a fejlődési lehetőség toronymagasan vezet a motivációknál.

A hazai aktív és passzív álláskeresők 42,5 százaléka az alacsony fizetés miatt hagyta ott a legutóbbi munkahelyét, a második és a harmadik felmondási ok a fejlődési lehetőség hiánya és a vezetővel való elégedetlenség volt (36-36 százalék) – derült ki a DreamJo.bs új generációs állásportál legfrissebb online kutatásából.

Fotó: Shutterstock

A munkahely választásánál a fejlődési lehetőség toronymagasan vezet a motivációknál, a válaszadók 78 százaléka jelölte be ezt legfőbb szempontként. A második helyen a családbarát jelző végzett 61,6 százalékkal, a harmadikon a sokszínű és befogadó munkahely (52,7 százalék). Az utóbbi olyan, népszerűnek gondolt jellemzőket utasított maga mögé, mint a környezettudatos (33 százalék) és az egészségtudatos (29 százalék). A kutatásban legnagyobb arányban 36–45 év közötti munkavállalók vettek részt, vagyis azoknak az X és Y generációs munkavállalóknak a preferenciáit tükrözik legnagyobb arányban az eredmények, akik legalább tíz éve vannak a munkaerőpiacon.

A válaszadók 63,8 százaléka nem elégedett a fizetésével jelenleg sem, a megkérdezettek legnagyobb része, csaknem fele 10–25 százalékos fizetésemeléssel békülne ki. Az elégedetlenség mértékét jelzi, hogy több mint harmaduknak még ez sem lenne elég, ők 25–50 százalékos fizetésemelést szeretnének.

munkaválallás DreamJo.bs
Kapcsolódó cikkek