Magyar gazdaság

Két új magyar taggal bővül FIA

A két új tag, Fodor Dominika és Walterné Dancsó Adrienn.

Két új taggal tízre nőtt azoknak a magyar sportdiplomatáknak a száma, akik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) különböző bizottságaiban kaptak helyet.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke pénteken arról tájékoztatott, hogy a Motorsport Világtanács párizsi ülésének döntései értelmében a továbbiakban a FIA ralibizottságában és GT-bizottságában is lesz magyar tag, miközben azoknak, akik eddig is elláttak valamilyen bizottsági feladatot a FIA-nál, és elégedettek voltak a munkájukkal, meghosszabbították a megbízatását.

Fotó: AFP

Számomra nagyon fontos, hogy a magyar szakemberek a tudásukkal segítsék a FIA bizottságainak munkáját, a nemzetközi szövetségnél tapasztaltakat pedig a jövőben a sportág hazai fejlesztése során tudják felhasználni

– mondta Oláh Gyárfás, aki a FIA off-road bizottságának az elnöke, a világtanács üléseinek magyar résztvevője.

„Azt gondolom, hogy részben a nyíregyházi rali Európa-bajnoki futam sikeres megrendezésének elismeréseként tudtunk sikerrel delegálni egy tagot a FIA ralibizottságába, a nagytúraautós versenysorozatokért felelős GT-bizottságba pedig egy nagy tapasztalattal rendelkező magyar kolléga kerülhetett be” – jelentette ki az MNASZ elnöke. A két új tag: Fodor Dominika (rali) és Walterné Dancsó Adrienn.

„Az, hogy 2015 óta évről évre nő a magyar szakemberek részvétele a FIA szakbizottságaiban, egy jelentős sportdiplomáciai és sportpolitikai siker” – tette hozzá Oláh Gyárfás.

Nemzetközi Automobil Szövetség MNASZ FIA Magyar Nemzeti Autósport Szövetség
Kapcsolódó cikkek