Magyar gazdaság

Támogatja a Liget-projektet a budapestiek többsége

A válaszadók 74 százaléka úgy véli, hogy Budapest kulturális hírnevét és nemzetközi turisztikai vonzerejét is kedvezően befolyásolják a fejlesztések.

A konkrét tervek ismeretében a budapestiek 70 százaléka támogatja a Liget Budapest projektet a Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group által készített reprezentatív, ezerfős közvélemény-kutatás szerint. A felmérés résztvevőit a Városliget megújításáról, a tervezett és a már kivitelezés alatt lévő épületekről kérdezték – értesült a Világgazdaság. A válaszadóknak az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza tervei tetszettek a legjobban.

A Liget-projekt egészét a fővárosiak több mint kétharmada támogatja. A válaszadók 76 százaléka szerint fontos, hogy korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Városligetbe, ha azokat lebontott épületek vagy parkolók helyén építik fel, miközben a zöldfelületeket növelik és megújítják.

A válaszadók 74 százaléka úgy véli, hogy Budapest kulturális hírnevét és nemzetközi turisztikai vonzerejét is kedvezően befolyásolják a fejlesztések.

Fotó: Liget Budapest/Youtube

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa rámutatott: ha a projekt valós tartalmi elemeiről és céljairól kérdezik az érintetteket, akkor a budapestiek döntő többsége egyetért a projekttel, és támogatja a megvalósítását. Nagyon fontos – tette hozzá –, hogy az emberek lássák, a magyar kormány az elmúlt években 500 milliárd forintot meghaladó kulturális infrastruktúra-fejlesztésbe kezdett országszerte.

Ennek a része a Liget Budapest projekt, amely a KPMG tanulmánya szerint tizenöt éven belül visszahozza a ráfordított közpénzeket. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója szerint a Városliget környezetére hatalmas fejlődés vár, az egymilliárd eurós beruházás első körben a VII., a VI. és a XIV. kerület legközelebb eső részeit értékeli fel.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Liget Projekt Budapest Budapest Inspira Research Group
Kapcsolódó cikkek