Magyar gazdaság

A minisztériumok is érdekeltek a magyar termékek polcra kerülésében

„Nyitottak vagyunk beszállító-fejlesztési programunk kiterjesztésére” – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön egyeztetést folyatott a legjelentősebb magyar kereskedelmi láncok vezetőivel, megköszönve a idején is dolgozó munkatársak helytállását – közölte az ITM pénteken.

A közlemény szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára megköszönte a kereskedelmi láncoknak a veszélyhelyzet ideje alatt tanúsított helytállást. Különösen kifejezték elismerésüket annak a közel 400 ezer magyar munkavállalónak, akik a bevásárlási hullám idején helytálltak és a megnövekedett egészségügyi kockázatok ellenére is kiszolgálták a magyar családokat.

Fotó: Kallus György / VG

Az egyeztetés másik fontos témája az volt, hogyan lehet közösen gyorsítani azt az elmúlt években mutatkozó tendenciát, hogy egyre több magyar termék legyen a kiskereskedelmi láncok polcain.

Annak érdekében, hogy a hazai termelők meg tudjanak felelni a magyar fogyasztók minőségi igényeinek, készen állunk arra, hogy beszállító-fejlesztési programunkat kiterjesszük az élelmiszeripar és a hazai agrárium szereplőire

– nyilatkozta György László.

koronavírus beszállító Feldman Zsolt ITM Agrárminisztérium
Kapcsolódó cikkek