Magyar gazdaság

Nagy az érdeklődés a Köldökzsinór-program iránt

Több mint húszezer család igényelte a Köldökzsinór-program elemeit – közölte Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.

Több mint húszezer gyermek után igényelték a Köldökzsinór-program keretében az anyasági támogatást és a fiatalok életkezdési támogatását, a babakötvényt közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke hétfőn az M1 csatornán.

Fűrész Tünde emlékeztetett: a program 2018 januárjában indult azzal a céllal, hogy két magyarországi családtámogatás a külhonban születő magyar gyermekek után is elérhető legyen ugyanazokkal a feltételekkel.

A két támogatás együtt több mint százezer forintos segítséget jelent a családoknak

mondta.

Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ismertette, hogy a támogatásokat 68 országból igényelték. A kérelmek kétharmada a Kárpát-medencéből érkezett, azon belül is 70 százalék Erdélyből, 15 százalék Vajdaságból, 9 százalék Kárpátaljáról, 6 százalék pedig Felvidékről. Európában Németországból érkezett a legtöbb igénylés tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy

a támogatások igénylésével elindul a gyermekek magyar állampolgárságának vagy magyar igazolványának kérelmezése is.

A program „azt mutatja, hogy valóban összetartozunk, valóban minden magyar kisgyermek kincset jelent a magyar államnak,” függetlenül attól, hogy a világ melyik táján születik fogalmazott a Kincs elnöke.

kincs babakötvény étkezés
Kapcsolódó cikkek