Magyar gazdaság

Több milliárd forinttal támogatja az agrártárca a kistermelőket

A pályázatban a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére 2,5 milliárd, a helyi termékértékesítő piacok és vásárterek támogatására 3 milliárd áll rendelkezésre.

Kistermelők termelési és értékesítési lehetőségeit javítja egy 5,5 milliárd forint keretösszegű, a nyáron megjelenő pályázattal az Agárminisztérium, a Vidékfejlesztési program keretében – jelentette be Nagy István agrárminiszter szombaton Pannonhalmán, ahol újraindult a Pannonkamra elnevezésű termelői piac.

A tárcavezető elmondta:

a pályázatban a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére 2,5 milliárd forint, a helyi termékértékesítő piacok és vásárterek támogatására 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

Fotó: Laufer László / Új Dunántúli Napló

A kisüzemek fejlesztésére irányuló pályázat a legkisebb termelőknek nyújt segítséget mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozási tevékenységek fejlesztésére. A 15 ezer eurónak (5 192 700 forint) megfelelő támogatási összeg egyszeri és szabadon felhasználható.

A helyi termékértékesítő piacok és vásárterek fejlesztésére a vidéki önkormányzatoknak nyújtott támogatás maximuma százmillió forint lesz – tette hozzá Nagy István.

kistermelők Agrárminisztérium pályázat
Kapcsolódó cikkek