Magyar gazdaság

Kitiltaná a kínai TikTokot amerikából Trump

Ami a TikTok videómegosztót illeti, kitiltjuk őket az Egyesült Államokból – jelentette ki Donald Trump.

Intézkedéseket fog hozni az Egyesült Államokban lévő gyorsan növekvő TikTok közösségi média alkalmazás eltiltására – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Donald Trump. Tájékoztatása szerint ezt már szombaton jogszabályba foglalja, a sürgősségi gazdasági hatalmat vagy a végrehajtó végzés lehetőségét használva.

Hozzátette:

az amerikai hatóságok aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a kínai hírszerzés a videómegosztó közösségi portált felhasználhatja az oda feltőltött adatokat. Ezt a cég tagadta korábban tagadta.

Fotó: AFP

A TikTok a kínai ByteDance vállalatcsoport tulajdonában van, amely a platform Kínában működő, cenzúrázott verzióját, a Douyint is üzemelteti. Csaknem egymilliárd felhasználója van szerte a világon.

Az AFP megkeresésére a TikTok nem kívánta kommentálni Donald Trump kijelentéseit, csak annyit válaszoltak, hogy bíznak a TikTok hosszútávú sikerében.

Sanghajba vagy Hongkongba költözne a TikTok

A nyolc éves pekingi székhelyű tech- és médiavállalat eredetileg azt akarta, hogy New York-ban vagy Hong Kongban egy együttes társaságként jegyezzék be, beleértve a TikTok-ot is.

 

Donald Trump USA TikTok
Kapcsolódó cikkek