Magyar gazdaság

Wáberer György óriási lehetőséget lát Tokajban

A kormánybiztos két éven belül látható eredményeket vár.

A kormánybiztosi kinevezés egyszerre jelent feladatot és felelősséget

– mondta az Észak-Magyarországnak adott interjúban Wáberer György, aki a kormánybiztosi megbízatás mellett a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának elnöki teendőit is ellátja. A megyei lapnak kiemelte, hogy a legfontosabb feladat egy fejlesztési projekt kidolgozása.

Fotó: Kallus György / VG

A fejlesztési tanács évek óta ezzel a térséggel foglalkozik, náluk megtalálható az a tapasztalat és szervezet, amit érdemes összehangolni, és közösen szervezni ezt a munkát. Ezért kaptam ezt a két lehetőséget, és nagyon örülök a feladatnak, mert nagy és nagyon szép kihívásnak tartom

– mondta a kormánybiztos. Célnak a Tokaj márka magasabb szintre való emelését tartja, ahogy a térségben tapasztalható elvándorlást is megállítanák. „Ennek érdekében vonzóvá kell tenni a fiatalok számára Zemplént, a Tokaji borvidéket, munkahelyeket teremteni azért, hogy maradjanak itt. Fő kitörési pontja e vidéknek az idegenforgalom. Ahhoz pedig, hogy ez valóban működőképes legyen, elengedhetetlen az infrastruktúra fejlesztése” – fogalmazott Wáberer György.

Tokaj borvidék borászat Wáberer György
Kapcsolódó cikkek