Magyar gazdaság

A harmadik negyedévben 35 ezerrel dolgoztak kevesebben mint egy évvel ezelőtt

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt.

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak száma 35,5 ezerrel – 0,8 százalékkal -, a ráta 0,1 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt.

Fotó: MW

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma lényegében nem változott, a magukat közfoglalkoztatottaknak vallóké 16 ezerrel, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié pedig 21 ezerrel csökkent.

Szeptemberben a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 482 ezer volt, ami az előző havihoz képest 32 ezerrel, tavaly szeptemberhez képest 24 ezerrel kevesebb.

A 2020. július–szeptemberi időszakban a munkanélküliségi ráta minden régióban nőtt: a legnagyobb mértékben Észak-Alföldön, ahol a ráta értéke 1,4 százalékponttal, 7,9 százalékra emelkedett. Jelentősen, 1,3 százalékponttal, 5,8 százalékra növekedett a szintje Észak-Magyarországon is. A munkanélküliség Közép- és Nyugat-Dunántúlon volt a legalacsonyabb (2,6, valamint 2,7 százalék). A foglalkoztatottak létszáma 0, százalékkal alacsonyabb, 4 millió 486 ezer fő volt. Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma lényegében nem változott, a magukat közfoglalkoztatottaknak vallóké 16, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié pedig 21 ezer fővel csökkent.

munkanélküliség KSH
Kapcsolódó cikkek