Magyar gazdaság

Százhuszonnyolc milliárdból indulnak K+F projektek

A gazdaság újraindulásánál azok a cégek lesznek a legjobb pozícióban, amelyek képesek újítani és alkalmazkodni a megváltozott helyzethez.

A mostani időszakban megvalósuló beruházások kiemelten fontosak, hiszen munkahelyeket teremtenek, és egyben a válság utáni időszak növekedését is jelentik – hangsúlyozta Varga Mihály a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyertes vállalkozások támogatási szerződésének ünnepélyes aláírásán.

A 128 milliárd keretösszegű, a vállalatok kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységét támogató pályázaton eddig 359 nyertes projekt született, és közel 90 milliárd forinttal segítették a hazai vállalkozások innovációit

- tette hozzá a Varga Mihály.

A gazdaság újraindulásánál azok a cégek lesznek a legjobb pozícióban, amelyek képesek újítani és alkalmazkodni a jelentősen megváltozott helyzethez – hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ennek érdekében állítottuk a gazdaságvédelmi célok szolgálatába – a nagymértékű költségvetési ösztönzőkön túl – a még fel nem használt uniós fejlesztési források jelentős részét is – mondta el a miniszter.

A miniszter arra is emlékeztetett, hogy a GINOP a legjelentősebb az uniós támogatások felhasználását koordináló operatív programok közül, keretében összesen

több mint 2700 milliárd forint értékű pályázatot hirdettek meg.

A program többek között kiemelten foglalkozik a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatásával. Az innovációs kapacitások fejlesztését, a vállalatok és a felsőoktatási intézmények közötti együttműködések erősítését, illetve új technológiák bevezetését kívánjuk így is segíteni – fogalmazott.

k+f Pénzügyminisztérium kutatás és fejlesztés Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek