Magyar gazdaság

Teljesen lezárják Törökországot

A halálozások tekintetében a legrosszabb mutatókkal rendelkező államok között szerepel Törökország.

Április 29-től május 17-ig teljes lezárást vezet be Törökország, hogy megfékezze a koronavírus-fertőzések és a halálozások számának további emelkedését – számolt be a Reuters.

Az országban az elmúlt 24 óra során 37 312 új Covid-fertőzöttet azonosítottak, 353-an meghaltak a vírus következtében

– közölte a török egészségügyi minisztérium.

A járvány kezdete óta 38 711 embert halt meg a koronavírus miatt. Az országban a világon a negyedik legmagasabb az egy főre vetített fertőzésszám, és

a halálozások tekintetében is a legrosszabb mutatókkal rendelkező államok között szerepel Törökország.

Az Erdogan-kormányzat szerdán bejelentette az új intézkedéseket, mely szerint minden oktatási intézmény bezár, és online oktatásra tér át. Egyúttal szigorú kapacitáskorlátozást vezetnek be a tömegközlekedésre vonatkozóan.

Fotó: Aytac Unal / Anadolu Agency / AFP

A törököknek otthon kell maradniuk, egyedül egészségügyi ellátás, valamint az alapvető élelmiszerek vásárlása céljából hagyhatják el lakhelyüket. Ez alól kivételt képeznek az egészségügyben, az élelmiszeriparban és a nélkülözhetetlen feldolgozóiparban dolgozók.

Abban az időszakban, amikor Európa már az újranyitás szakaszába lép, le kell vinnünk a napi esetszámot 5000 alá, ellenkező esetben súlyos károkat szenvedünk a gazdaság, a turizmus, a és az oktatás területén egyaránt

– nyilatkozta a döntést követően Erdogan.

Az intézkedéseket a legszigorúbb módon fogjuk végrehajtani, hogy biztosítani tudjuk a kívánt eredményt

– tette hozzá az elnök.

Bár Erdogan a török gazdaság egyébként is rossz helyzete miatt sokáig a teljes lezárások ellen volt, az egyre súlyosbodó járványhelyzet határására végül mégis szigorítani kellett.

Törökország két hete éjszakai kijárási korlátozást vezetett be, este 19 óra és reggel 5 óra között volt lakhelyelhagyás tilalom, de ez az intézkedés nem bizonyult eléségesnek.

járvány teljes lezárás koronavírus Törökország lockdown Erdogan
Kapcsolódó cikkek