BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezrekkel ösztönzik a közfoglalkoztatottak versenyszférába lépését

Az április közepén induló programba belépők havi 45 ezer forintos juttatás kaphatnak.

Ismét elindítják a munkaerőpiacra lépést támogató programot a közfoglalkoztatottak számára, amellyel a versenyszférába való elhelyezkedéshez akár havi 45 ezer forintos támogatást is részesülhetnek a pályázók – adta hírül az Innovációs és technológiai Minisztérium (ITM).

A kormány ismét meghirdeti a Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot, amellyel az utóbbi években több mint 17 ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítette az elsődleges munkaerőpiacon – jelentette be Bodó Sándor államtitkár.

Az április közepén induló programba belépők havi 45 ezer forintos juttatás kaphatnak, a minimálbért alapul véve tehát közel 160 ezer forintot vihetnek haza abban az időszakban, ameddig a közfoglalkoztatási szerződésük tartott volna

- mondta az államtitkár.

A teljes foglalkoztatás akkor valósítható meg hosszú távon fenntartható módon, ha abban minél nagyobb arányt képvisel a versenyszféra, minél több új, adófizető munkahely jön létre. A kormány továbbra is a közfoglalkoztatottak piaci alapú munkavállalását kívánja elősegíteni, megfelelő támogatást biztosítva azok számára, akik készek és képesek nyílt munkaerőpiaci feltételek mellett dolgozni – írják.

Fotó: Shutterstock

A program arra ösztönzi a kellő motivációval, szakképzettséggel rendelkezőket, hogy ne a közfoglalkoztatásban vegyenek részt, hanem a versenyszférában helyezkedjenek el – közölte Bodó. A részletekről szólva elmondta, a közfoglalkoztatási jogviszony időtartamának lejárta előtt állást találók egyfajta bónuszként elhelyezkedési juttatásban részesülnek.

 • Minél hamarabb lép ki valaki a közfoglalkoztatásból, annál több támogatáshoz jut, mivel a közfoglalkoztatásából hátralévő időre kapja meg utólag a havi 45.600 forintot.
 • Elhelyezkedési juttatásra jogosult a mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatott is, akinek napi díjazása 2 ezer forint, egy hónapra tehát akár 62 ezer forintot is kaphat
 • A résztvevők nettó keresete így a minimálbérrel számolva mintegy 160 ezer forint lehet, a korábbi bevételük közel háromszorosa, amit a családi adókedvezmények még tovább növelhetnek.

  A részletes dokumentáció a program 2021. április 15.-i indulásakor válik elérhetővé a munka.hu oldalon.

  Májusig fut az online fogyasztóvédelmi kampány

  A széles társadalmi rétegeket célzó program és kommunikációs kampány tavaly ősszel több közösségi platformon startolt el.

   

  Címoldalról ajánljuk

  Tovább a címoldalra

  Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.