Magyar gazdaság

Nagyot szakítottak a válság alatt programozónak tanulók

Az Evosoft 60 ezer programozót képzett ki a gazdaságújraindítási program keretein belül György László szerint.

A patrióta magyar gazdaságpolitika mindig szívesen fogadja azokat a vállalkozásokat, amelyek otthonuknak tekintik Magyarországot, ezek a vállalkozások magas hozzáadott értékű folyamatokat, munkahelyeket és béreket biztosítanak

– mondta György László, az Innovációs és Technológiai minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Evosoft székházátadóján.

A gazdaság újraindítása nyomán indított programozóképzéseken az Evosoft 60 ezer informatikust képzett ki, akik már munkát is találtak új szakmájukban.

György László aláhúzta:

a képzésen részt vevők programozóként legalább 35 százalékkal többet keresnek, mint korábban.

A kezdő bruttó bér 520–600 ezer forint jelenleg az Evosoftnál a képességektől függően, ami több mint 30–50 százalékkal magasabb az országos átlagnál – hangsúlyozta az ITM államtitkára. Az informatikai szektorban 33 ezerrel többen dolgoznak, mint a válság előtt, és sikerült a foglalkoztatottságot aránylag magasan tartani. György László a frissen átadott épületről elmondta: az innovatív és fenntartható.

Fotó: Shutterstock

A pandémia hatással volt a munka megszervezésére, az új irodaház ezeket a szempontokat is figyelembe vette

– mondta Petényi István, az Evosoft ügyvezetője. „Ez az épület az innováció és együttműködés jelzőfénye lehet, amit mi tölthetünk meg tartalommal” – emlékeztetett az alapkőletételkor elhangzottakra. Peter Körte, a Siemens AG technológiai igazgatója (CTO) felhívta a figyelmet: az új székház hozzájárul az automatizálási, a közlekedési és orvosi eszközök fejlesztéséhez, a cég elkötelezett Magyarország ipari fejlesztése mellett.

Mintegy 1400 négyzetméternyi labor van az épületben, amely a legkorszerűbb igényeknek megfelelően készült el

– mutatott rá Noah Steinberg, a kivitelező Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója. A laborok a bérlő cégek tevékenysége mellett jelentősen hozzájárulnak Magyarország kutatás-fejlesztési tevékenységéhez. Noah Steinberg arról is beszélt, hogy a Duna partján felhúzott irodaház inspiráló környezetet hoz létre, mivel a hátsó irodákból is látható a folyó.

Jó IT-sokká válhatnak a kismamák

A Green Fox Academy kismamáknak indított képzése után minden hallgató el tudott helyezkedni, a kisgyermekeseket foglalkoztató cégek kiemelkedően eredményesnek tartják a kismamákat.

 

György László Evosoft Siemens wing ITM
Kapcsolódó cikkek