BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan az időpontja, mikortól kell fizetni a parkolásért

Nem meglepő módon ezt a lépést is az oltottak számához kötik.

A javuló járványhelyzet miatt várhatóan egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – adta hírül kedd esti cikkében a Magyar Nemzet.

Először a koronavírus-járvány első hullámában, 2020 áprilisától szüntették meg a közterületi parkolási díjakat.

Az akkori indoklás szerint a védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, és mivel a zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, így bővíteni akarták annak a lehetőségét, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját.

Fotó: Shutterstock

A kedvezően alakuló adatok miatt 2020. július és november között megszűnt a veszélyhelyzet, és ezzel együtt az ingyenes közterületi parkolás lehetősége is, amelyet a járvány harmadik hulláma miatt, 2020 novemberétől ismét bevezettek, és ez azóta is tart.

A Világgazdaság információi szerint az ingyenes parkolás eltörlésére akkor kerül sor, amikor a beoltott emberek száma meghaladja az 5 millió főt.

A magyarországi oltási program jelenleg 4 millió 715 ezer beoltottnál tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.