Magyar gazdaság

Bérmegállapodás az állami vízműveknél

Sikerült egyezségre jutnia az állami tulajdonú regionális vízműveknek és a szakszervezeteknek a Nemzeti Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint. A megállapodás az idei mellett a jövő évi és a 2023-as béremelést is tartalmazza.

Megállapodtak a szakszervezetek és a regionális vízművek a bérekről a Nemzeti Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint. Az állami tulajdonú vízművek dolgozóinak az alapbére 2021-ben 4, 2022-ben 7, míg 2023-ban ismét 4 százalékkal fog emelkedni.

Volencsik Zsolt, a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója elmondta, a megállapodás, mely 6600 dolgozót érint,  tervezhető jövőképet biztosíthat a munkavállalóknak, visszaállítja a víziközmű szakma tekintélyét és biztosítja a a dolgozók elköteleződését.

Fotó: Lénárt Márton

 A közlemény szerint a víziközmű-dolgozók munkájáról a Miniszterelnöki Kormányiroda jogi és koordinációs ügyekért, valamint közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára is elismerően szólt. Benkő Tamás a bérmegállapodás aláírása alkalmából hangsúlyozta, hogy az ellátás biztonságát a járvány nem fenyegette, a közszolgáltatások mindvégig zavartalanul működtek.

A hároméves bérmegállapodás július 1-jén lép életbe, a béremelések fedezetét a kormány biztosítja - olvasható a közleményben.

bérmegállapodás Nemzeti Vízművek Zrt.
Kapcsolódó cikkek