Tavaly a Vodafone a műanyagcsökkentés jegyében lefelezte SIM-kártyatartói méretét, most pedig elérhetővé tette a plasztikkártya nélküli környezetkímélőbb eSIM-et ügyfelei számára – közölte a szolgáltató. Az eSIM tulajdonképpen egy, a készülékbe épített SIM-kártya. Az eSIM szolgáltatás díjmentesen elérhető a Vodafone új ügyfelei és fizikai SIM-mel rendelkező meglévő ügyfelei számára, bármely lakossági hang és mobiladat alapú előfizetéshez elérhető.

Fotó: Shutterstock

Az eSIM előnyei közt szerepel a fenntarthatóság mellett, hogy rendkívül egyszerűen, teljesen digitálisan aktiválható, és használat közben is egyszerűen és gyorsan váltogatható az eSIM profil az ügyfél által használt egyes eszközök között, nem kell többé a fizikai SIM kártyát kivenni, majd ismét behelyezni a készülékbe.

Az eSIM azok számára is jó megoldást jelent, akik a mindennapokban két SIM-kártyát, és így jellemzően két telefont használnak párhuzamosan (például céges és személyes telefonszám esetén), hiszen az eSIM és normál SIM-kártya együttes használata esetén az eSIM-es telefonok duál SIM-ként is használhatók.

Magyarországon elsőként a Telekom vezette be az eSIM-et, 2018 júniusa óta folyamatosan nőtt iránta a kereslet, és idén tavasszal arról számolt be a VG-nek, hogy már csaknem százezer eSIM-et használnak a szolgáltató hálózatában. A tervek szerint még idén a Telenor is bevezeti az eSIM-et.