BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hitelmoratórium meghosszabbítását támogatta a többség

A nemzeti konzultációt 1,4 millióan töltötték ki, az eredményeket témakörönként mutatják majd be.

Összesen 1 millió 423 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, az eredményeket a következő napokban témakörönként mutatják be – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Hozzátette: a válaszadók 83 százaléka a postai visszaküldést választotta, a lakosság 17 százaléka az interneten töltötte ki a kérdőívet. Dömötör Csaba elmondta,

  • 97 százalékos egyetértés van abban, hogy a minimálbért emelni kell,
  • 95 százalékos az egyetértés abban, hogy a gyermeket nevelő családok  jövőre visszakapják a személyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig,
  • valamint a kitöltők 98 százaléka egyetért azzal, hogy a családtámogatások és az alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.

A kitöltők 91 százaléka támogatja a hitelmoratórium meghosszabbításét, ez 1,3 millió támogatói véleményt jelentett – ismertette Dömötör Csaba.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az operatív törzs javaslatokat fogalmazott meg a kormány számára a Nagycsaládosok Egyesülete kérésére, hogy azok a felsőoktatásban tanuló diákok, akik az előző tanévben nem teljesítettek jól és az idei tanévben kiestek volna az államilag finanszírozott képzésből, azok számára 2021/2022-es teljes tanévben lehetőséget adnak arra, hogy tanulmányaikat állami finanszírozás keretében teljesíthessék, ez körülbelül ötezer diákot érinthet

– válaszolta a VG kérdésére Novák Katalin. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette, hogy 600 millió forint forrást biztosítanak a Nemzeti Művelődési Intézet számára. A szervezet országszerte háromezer szakkört indíthat el 440 településen, akár 16 ezer embert is megszólíthat. A program keretében a népi szakmákat népszerűsíti, lehetőség lesz gyöngyfűzésre, hímzésre és csipkeverésre is, a program 2021 szeptembere és 2022 áprilisa között valósulhat meg. 

Dömötör Csaba kiemelte: a magyar költségvetés családtámogatásra a GDP 5 százalékát költi, és minden meg fognak tenni azért, hogy a családtámogatások rendszerét megvédjék. A hitelmoratóriummal kapcsolatban a kormány kötelezőnek érzi a nemzeti konzultációt kitöltők véleményét, ezért a lehető leghamarabb dönteni fognak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.