Már szeptember 7-én, kedden reggeltől nem kell fizetni a meddőségi kezelésekért a Róbert Károly Meddőségi Centrumban – válaszolta a VG-nek Fábián Lajos Károly, a TritonLife csoport társtulajdonos elnöke. Hozzátette: a társaság tulajdonjoga a szeptember 6-án, hétfőn tranzakció keretében átszállt a magyar államra, a vételárral kapcsolatos kérdésre a társtulajdonos nem akar válaszolni. 

Fotó: Kallus György / VG

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a magyar állam megvásárolja a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t, amely a jövőben állami finanszírozásban fog teljes körű meddőségi kezelést nyújtani.

A folyamatban lévő meddőségi kezeléseket is ingyenesek a jövőben a páciensek számára

− tette hozzá Fábián Lajos Károly.

A meddőségi centrumban eddig évente 1500 kezelést végeztek, a kezeléseknek köszönhetően évente átlagosan 400 baba született meg.

Fábián Lajos Károly elmondta: előreláthatólag a TritonLife Róbert Magánkórházban, az ország legnagyobb magánszülészetén körülbelül 1800 újszülött jön majd világra 2021-ben. 

Hogy állam által történt felvásárlás után bővíteni kell-e a szakorvosok, ápolók létszámát, azt majd a jövőbeli üzemeltető, a magyar állam fogja eldönteni a terhelés növekedésének függvényében

− mondta a TritonLife tástulajdonos elnöke. Hozzátette: abban bízik, hogy azt az elismertséget, amit a meddőségi központ az elmúlt 15 év alatt megszerzett azt a magyar állam tovább öregbíti és a páciensek bizalma töretlen marad. Erre jó esélyt lát, hiszen a szakembergárda és az ellátás helyszíne jelenleg nem változik. 

A Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t az Opten adatai szerint idén márciusban alapították. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a meddőségi központok átszervezése ügyében a TritonLife csoport képviselőivel több mint egy éve folytatott tárgyalásokat. Az adásvétel lezárása szeptember 6-án megtörtént. A magyar állam, mint vevő a TritonLife Róbert Magánkórháztól a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft.-t megvásárolta. A TritonLife Róbert Magánkórház egyébként zrt. formában működik, tevékenysége igen komplex, aminek a meddőségi részleg csak kisebbik hányadát teszi ki, így más megoldás nem volt, ezért a vevő kérésére létre kellett hoznunk egy külön kft. − mondta Fábián Lajos Károly.

A TritonLife Róbert Magánkórház és a csoport többi egysége magáncégként tovább folytatja működését, és jó tempóban fejlődik. Gyakorlatilag a meddő páciensek számára ez nem jelent nagy változást, hiszen ugyanazon a helyszínen, ugyanazok az orvosok, és ugyanazok a szakdolgozók látják el őket ezt követően is, annyi különbséggel, hogy a kezelések ingyenesek lesznek, ami jelentős terhet vesz le a páciensek válláról – mondta Fábián Lajos Károly.