A ceglédi (100a) vasútvonal Üllő–Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött meg, a kivitelezés ütemtervnek megfelelően zajlik, október 30-ra befejeződtek a nagyobb munkálatok. 

Szombat hajnalban megszűnt a nappali vágányzár, és újra zavartalanul és sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek a vonatok.

A ceglédi vonal felújításának idei második ütemében Üllő és Monor között dolgoznak a MÁV FKG szakemberei. Monor állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát felújították, és az útátjárót is átépítették. Üllőn átépítették a fővágányokat, a váltókat is kicserélték, megerősítik a felsővezeték-hálózatot. Mindkét állomáson megújul a biztosítóberendezés.

Fotó: MÁV Zrt.

A beruházásról, az ideiglenes menetrend módosításról és az érintett útátjárók lezárásáról a www.mav.hu/100a oldalon tájékozódhatnak az utasok.

Háttérinformációk:

A Budapest–Cegléd–Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. A vasútvonal felújítása 2020-ban kezdődött meg a Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakasz átépítésével, majd 2021 tavaszán a Vecsés–Üllő, most ősszel pedig az Üllő és Monor közötti szakasz felújítása valósult meg.