Az cégek finanszírozása mellett legalább tíz korai fázisú innovatív vállalkozást keres portfóliójába az OXO Labs. 

Nemrég két innovatív vállalkozással jutott el a befektetési megállapodás aláírásáig összesen 78,4 millió forint értékben. Az OXO Labs inkubátor idén januárjában nyerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jóvoltából a Startup Factory pályázatot, melyből - önrészével kiegészítve - mindösszesen 357 millió forintot fektet be 2022 végéig minimum 10 korai fázisban lévő vállalkozásba. Mostanáig a BetMe Entertainment csapattal 42,4 millió forint befektetésről, a Vilhemp alapítóival 36 millió forintról történt meg a megállapodás.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A Vilhemp egy műanyagot helyettesítő alapanyagot fejlesztett ki, amely politejsav (PLA) és kenderrost keverékéből áll össze, így eredményezve egy természetes forrásokból származó, biológiai úton lebomló, újrahasznosítható és többször használatos anyagot. 

Termékportfólió bővítésre és hőálló eszközök kifejlesztésére tervezik felhasználni az OXO által nyújtott befektetést. 

A BetMe Entertainment csapata az esport piac globális növekedési tendenciáihoz csatlakozik fejlesztésével, amely az alkalmi játékosok játékidejének monetizálását, valamint számukra közösségi platform létrehozását tűzte ki célul, elsősorban tranzakció alapú árazást alkalmazva.

A legutóbbi döntése alapján az OXO csoport a fentieken túl további két korai fázisban lévő innovatív technológiai vállalkozással kíván befektetési megállapodást kötni. Így sikeres megállapodás esetén várhatóan a még az idei évben a Briefly és a Astoni csapatokkal bővül a portfólió.