Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen elmondta, a Pick Aréna a vidék legnagyobb kézilabdacsarnoka, melyhez edzőpálya, és az akadémistákat kiszolgáló létesítmény is kapcsolódik.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kifejtette, a Szegeden folyó szakmai munka az elmúlt években Európa élvonalába juttatta a Pick Szegedet, és az egyesület több mint 400 utánpótlás sportolót is nevel. Elmondta azt is, hogy

 a Pick Aréna Magyarország harmadik legnagyobb csarnoka, 

melyre minden szegedi büszke lehet.

A szegedi Pick Aréna látványterveFotó: Zambelli

A szegedi aréna a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a C csoport mérkőzéseinek ad helyszínt január 13. és 17. között,

 ahol a szerb, horvát, francia és ukrán csapatok játszanak majd egymással.

Csányi Sándor, a Pick Szeged tulajdonosa szerint a hatvan esztendeje alakult, 1993-tól a Pick Szeged nevet viselő klub eddig méltatlan körülmények között játszott a Szegedi Sportcsarnokban.

Átadták a Pick Arénát, Szeged új multifunkciós sportcsarnokát

Fotó: Ujvári Sándor

Botka László  polgármester közölte, minden szegedi büszke arra, hogy a város csapata évek óta a magyar és a nemzetközi élvonalban szerepel. A politikus azt is elmondta, hogy az önkormányzat a kezdetektől fogva támogatja a csarnok építését, két telket biztosított a beruházáshoz, több mint egymilliárd forint értékben.

A 28 390 négyzetméteres alapterületű létesítmény kivitelezője a West Hungária Bau Kft. volt, 

a szerződés értéke nettó 29,325 milliárd forint. 

A Hajós Építész Iroda Kft. által tervezett csarnok 8143 férőhelyes. Ezen kívül egy külön edzőcsarnok is épült, 1500 férőhelyes lelátóval.